Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Match

Viskadalen IBK

7 - 7
Horredshallen
15 november 2009
16:00

Laholms IBK

Referat

Referat: Viskadalen IBK - Laholms IBK

15/11 – 09 ”Laholms slakteri” på besök i Borgen.

Idrott, vad är idrott? En söndag i Borgen kan den närmast beskrivas som hårresande, spännande, nervös, svettig, jämn, blodig, frustrerande… ja det finns många ord man kan beskriva denna batalj på. Den som gick från Horredshallen i söndags utan att ha känt att det vart spännande, han har nog inte riktigt hittat hjärtat för sporten än.

På förhand hade jag bilden av Laholm som ett tufft lag, ett lag med stora spelare och med fysiskt spel men som alltid vid motgång har en viss tendens till att trilla över kanten och inte ha den där sista skärpan utan dra på sig onödiga utvisningar. Efter helgens match kan man väl konstatera att det mesta satt kvar, dock bör väl en av punkterna ändras . Fysiskt spel, jag anser inte att man spelar fysiskt när man inte är kan ge schyssta tacklingar utan kör fullt ut i varenda sarg duell, delar ut höfttacklingar och diverse fula knep. Dock skall våra tappra krigare ha en stor eloge för att de höll humöret och inspirationen uppe hela matchen, det skall inte stickas under stolen att det är väldigt svårt för mig att stå och lugna laget när varenda kotte vet att jag hade haft toksvarta ögon om jag befunnit mig på plan.

Hur som helst får vi vara glada att pojkarna från slakteriet bara lyckades göra sina egna otränade kroppar allt mer sargade vilket man nu i efterhand kan skratta gott åt, dock kanske de borde tänka på att ta med egen sjukvårdsväska kommande matcher om de fortsätter i samma takt.

Matchen var i vilket fall en väldigt spännande tillställning där båda lag bjöd på mycket bra chanser. Det var ändå Laholm som var det bollförande laget och som låg med hög press. Grabbarna lyckades dock mestadels lösa detta på ett väldigt bra sätt med att sätta fart på bollen och hjälpa varandra vilket ledde till att Laholm stundtals blev ett lag med 5 snöpinnar som vi lätt kunde spela förbi. Det skall dock inte gå obemärkt förbi att vi har en tendens att bli allt för stirriga och nervös mot matchens slut. En ledning med 7-4 i tredje period borde vara en tvärsäker vinst. Tyvärr inte, Laholm lyckades peta in 3 bollar på raken på grund av detta. Något som borde upp på listan till lärdomar.

Jag vill absolut inte peka ut någon för att vara bättre än den andra då jag i denna match anser att killarna verkligen jobbade som ett lag och hjälpte varandra trots tuffa förhållanden. Vi får tro att vårt självförtroende håller i sig så att vi i fortsättningen kan utmana lagen i trean samt kliva ett par platser till uppåt i serien.
Nu riktar vi koncentrationen till kommande match som sker på lördag mot ”Bua Fiskers”. Tyvärr lär inte jag vara med på resan utan vänder istället skutan mot Stenungsund men hoppas starkt på en dubbelseger.

Obs! Jag väljer i detta stycke att inte ta upp domarnas insats. 

/#25

Mål: Timothy 2, David J 2, Ståhl, Swen, Serholt

Domare: Jan Svensson, Mats Åkesson




Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
David Johansson 1 2 1 0 3
Johannes Hidebring 1 1 2 0 3
Tobias Svensson 1 1 2 5 3
Emil Karlsson 1 0 0 0 0
Ludwig Börjesson 1 0 0 0 0
Magnus Knutsson 1 0 0 0 0
Markus Eriksson 1 0 0 0 0
Niklas Börjesson 1 0 0 0 0
Victor Eriksson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

sön 7 feb 2010, 17:00 Laholms IBK - Viskadalen IBK 11 - 9